Magnus Lönn visar utställningen "Ordsaker" i Ljungby Konsthall

Område: Ljungby
Arena/Plats: Biblioteket i Ljungby
Kategori: Kultur och konst, Utställningar

Ordsaker är en konstutställning för barn och alla som undersöker relationer mellan ord och ting. Orden är ju till för att beteckna olika delar av vår verklighet. Filosofer har i alla tider bekymrat sej för glappet mellan ordet och tinget/verkligheten. Varför ser t ex.ordet skrivbord inte mer ut som ett verkligt skrivbord?

I ordsaker gör det äntligen det. Den här utställningen är en undersökande lek där vi klär av orden deras anonyma trycksvärtekostymer och ser efter vad som händer om man skriver med själva tingen. Ett enkelt men åskådligt exempel: Om jag skriver ordet J A G med nycklar och ordet D U med nyckelhål läggs till orden JAG och DU en dimension av vad nycklar och nyckelhål kan ge för associationer när de kopplas ihop med dessa båda ord. Tingen medverkar i framställningen av orden. Tingen spelar roller med bokstäverna: ”tingens teater”
Magnus Lönn är verksam som konstnär och författare och har tidigare arbetat som scenograf och dramatiker. Magnus är aktuell som illustratör till det senaste numret av tidningen ”Pedagogiska Magasinet”.
Öppettider: www.bibliotek.ljungby.se

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
14 Dec
Torsdag 14 dec 2017 10:00 Biblioteket i Ljungby
15 Dec
Fredag 15 dec 2017 10:00 Biblioteket i Ljungby
16 Dec
Lördag 16 dec 2017 10:00 Biblioteket i Ljungby
18 Dec
Måndag 18 dec 2017 10:00 Biblioteket i Ljungby

Kontaktinformation

Karta


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.

Kundservice

Ljungby Turistbyrå
Stora Torget 6, Ljungby
+ (46) 372-78 92 20
turistbyran@ljungby.se
Öppet året om