”Den andra Julen – Smålands Operan presenterar en konsert med ”Tre Herrar”

Område: Ljungby
Arena/Plats: Godsmagasinet Ljungby
Kategori: Jul, Kultur och konst, Musik, teater och nöje
Datum: Söndag 8 dec 2019

”Den första Julen” som Smålandsoperan besökte Ljungby var år 2015, då med Basen Markus Kroon och operans egna kör. Nu kommer Smålands Operan tillbaka till Ljungby en andra gång. I år är det ”Tre Herrar” som kommer att bjuda publiken på en omväxlande konsert. Det utlovas en konsert som berör, där alla kan hitta sitt egna guldkorn.

”Tre Herrar” består av tre sångare från Uppvidinge kommun, Markus Kroon, Jimmy Lönnetun och Marcus Silvander. Dessa tre har musicerat tillsammans i över 10 år i olika sammanhang. Vanligast är kyrkokonserter, men även konserter i alla andra tänkbara sammanhang. Namnet ”Tre herrar” fick de av en kantor vid deras första konsert tillsammans, hon undrade var de kallades sig, men eftersom de inte hade något bra svar så skrev hon i programbladet ”Tre Herrar”, och de fick de bli.
Markus Kroon bor i Norrhult och utbildade sig till Operasångare i Göteborg och har frilansat på scener som Göteborgsoperan, Norrlandsoperan, Hildesheim i Tyskland och även setts som Karlsson på Taket i Vimmerby. Han har även varit med i 4 av Smålandsoperans sommmaruppsättningar i Huseby och Åseda.
Jimmy Lönnetun bor i Åseda och uppvuxen med körsång och därigenom fått sin röst skolad i klassisk sång. Idag är han flitigt anlitad konsertsångare, bröllop, dop och begravningar, han trivs med allt från klassisk sång till Rock´n Roll.
Marcus Silvander kommer från Alstermo och är en erfaren dansbandsmusiker i grunden men har genom åren botaniserat sig i en otroligt bred repertoar. De senaste åren har vi sett honom som pianist på ”Allsång i Linneéparken”.
Dessa tre har ett måtto med sitt musicerande, det är att ta kända sånger med meningsfulla texter som man känner igen, arrangera om dem och ge dem ”en touch av Tre Herrar”.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
8 Dec
Söndag 8 dec 2019 16:00 - 17:00 Godsmagasinet Ljungby

Kontaktinformation

Mobilnummer
+46 70 920 58 07
Kontaktperson
Lovisa Stenberg
Arrangör e-post
lovisa@smalandsoperan.se
Webbsida
http://www.smalandsoperan.se
Bokningslänk
https://www.biljettkiosken.se/denandrajulen

Bra att veta

Prisinformation
195 kronor per biljett, serviceavgift tillkommer. Förköp på Ljungby Tourist Center.

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.

Kundservice

Ljungby Turistbyrå
Stora Torget 6, Ljungby
+ (46) 372-78 92 20
turistbyran@ljungby.se
Öppet året om
Build: 2019-11-29 11:45:56, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-5668.cbischannel-336 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails