Orgel- och Pianokonsert

Område: Ljungby
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang, I Kyrkan, Kultur och konst, [...]

Inför Kyrkvalet blir det en Orgel- och Pianokonsert med fantastiska Kristina Sthegman i Berga Kyrka i Lagan.

Kristina Shtegman är en rysk / svensk konsertpianist och organist som spelar i Sverige, Europa och runt om i världen. Efter sin examen som konsertpianist i Sankt-Petersburg och Moskva-konservatorierna följde en framgångsrik period som utövande och instruktör. Därefter tog hon en helt ny riktning i musik och blev ett med orgeln och en student under den berömda orgelvirtuosen och improvisationsmästaren Gunnar Idenstam.
Kristina har även examen som konsertorganist från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hennes konserter är mycket uppskattade av publiken och utforskar idén om att väva ihop inhemsk traditionell musik i världen med ett kraftfull orgel, virtuos improvisation.
Programmet innehåller mästerverk från 16-1700-talet, några av de stora verk av J.S.Bach, Reger, Dupré och många egna transkriptioner för orgeln för modern musik från andra genrer. Många av transkriptioner är unika.
En speciell plats i konserterna ges till Kristinas egna kompositioner och improvisationer i "cross-over" genre. Kristina Shtegman är en av få få kvinnliga organister vars kompositioner och prestanda tillhandahölls i stor utsträckning i Europa och USA och väl mottagen av media.
Kristina Shtegman har utfört solo-recitaler i många stora arenor och katedraler i världen som Luleå Domkyrka, Linköping Domkyrka, Karlstad Domkyrka, St Johanneskyrkan, Malmö, Kristuskyrkokatedralen (Dublin), Dresden Hofkirche, Freiburg Dome, Grace Church (Charleston, USA) och många andra platser.
Kristina Shtegman är grundare och ledare för den svenska organhögskolan, och hennes 2015-projekt, Friddjavouhta-Freedom, innehåller musik från Arktis nord i Skandinavien i det samiska folks värld och deras mystiska folkkultur som den möter med Virtuos orgel tradition.
https://www.youtube.com/watch?v=W4S5ESQ7n7I
https://www.youtube.com/watch?v=yu7OmDdljQ4

Kontaktinformation


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.

Kundservice

Ljungby Turistbyrå
Stora Torget 6, Ljungby
+ (46) 372-78 92 20
turistbyran@ljungby.se
Öppet året om
Build: 2019-11-13 14:01:08, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-5668.cbischannel-336 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails