Jul i Angelstads kyrka

Arena/Plats:
Kategori: Evenemang, Musik, teater och nöje, Jul

20 december
Kl 18.00 ”Musik i juletid” med Angelstads kyrkokör.
Kören, med solister ur den, sjunger underbara julsånger och i år kommer Carina Heverius att vara med på flöjt och Sten Nilsson, präst, har hand om andakten. Kyrkan är fylld med levande ljus och det garanteras att det blir en skön paus i allt julstökande.

Julafton
Kl 11:00 Kyrkvärdsledd julbön. Angelstads fina kyrkvärdar har hand om julbönen och medlemmar ur kyrkokören sjunger. Barnen får vara med och ställa iordning julkrubban genom att bära fram och ställa figurerna i en krubba som några ur församlingsrådet förberett.

Kl 23.00 Julnattsmässa. En stund innan mässan börjar bjuds det på glögg runt sprakande eldkorgar på kyrkbacken. Ett mycket mysigt inslag. Vi sjunger julens psalmer i en kyrka full av levande ljus. Jan Frithiof, präst, leder mässan och Linda Hansson och Anne-Maja Hjalmarsson kommer att sjunga. En mycket fin avslutning på julaftonen.

Annandag jul
Kl 15.00 Musikgudstjänst med pastoratets musiker; tre kvinnor och två män. Här bjuder de på ett härligt program med både traditionella, och kanske lite för örat, ovanliga julsånger och Mattias Fjellander, präst, har hand om andakten.

3 januari
Kl 17.00 Lovsångsgudstjänst.
Vi sjunger psalmer och lovsånger med en smak av jul. Mattias Fjellander, präst, leder gudstjänsten och i predikan väver han in sånger och psalmer. Därmed blir det mycket plats för församlingssång. Gunnel Andersson är dessutom med på gitarr och Anne-Maja Hjalmarsson spelar piano.

Trettondedag jul
Kl 11.00 Familjegudstjänst med efterföljande julfest.
Angelstads kyrkokör sjunger och Mattias Fjellander, präst, leder gudstjänsten. Julfest hålls sen i sockenstugan. Här bjuds det på gröt och skinksmörgås, kaffe med kaka, dans kring granen och godispåsar till barnen. Å vem vet, kanske kommer tomten på besök…

Angelstads kyrka (lägg gärna till den under Arena så att jag kan välja den)

Kontaktinformation

Kontaktperson
Pernilla
Arrangör e-post
ljungby.pastorat@svenskakyrkan.se
Webbsida
http://www.svenskakyrkan.se/ljungby

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.

Kundservice

Ljungby Turistbyrå
Stora Torget 6, Ljungby
+ (46) 372-78 92 20
turistbyran@ljungby.se
Öppet året om
Build: 2021-05-05 20:01:38, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-5668.cbischannel-336.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails